ZAPŁON TYRYSTOROWY DO KOMARA (how it's made )

Dział, w którym znajdziecie skuteczne oraz sprawdzone metody rozwiązywania konkretnych problemów.
Regulamin działu
Materiały umieszczone w tym dziale są w pełni autorstwa użytkowników forum MotoManiacy.com. Toteż są chronione prawem autorskim. Kopiowanie bądź rozpowszechnianie tych materiałów na innych stronach bez zgody ich autorów jest zabronione. Złamanie tej zasady będzie równoznaczne z popełnieniem plagiatu a to już jest wykroczenie zagrożone pozbawieniem wolności do lat dwóch, bądź karą grzywny. (Prawo Autorskie i Prasowe, rozdz. 14., art. 115)

Postprzez Danio » 16 mar 2010, o 20:05

Mase podłączasz do ramy,w romecie masa nie wychodzi kablem z silnika.
Avatar użytkownika
Danio
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1585
Dołączył(a): 2 lis 2008, o 21:01
Lokalizacja: Pruchna
Pochwały: 3
Pojazdy: WSK 125 / Fiat 126p

Postprzez Pani Kontekstowa » 16 mar 2010, o 20:05

Pani Kontekstowa
 

Postprzez SEBASTIAN12345 » 16 mar 2010, o 20:40

tylko niewiem dlaczego gaśnie na światłach :hmm:
konrad jak sprawdzić stan magnesowania i szczeliny między nabiegunnikami a rdzeniami cewek
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez Marek.K. » 16 mar 2010, o 20:45

daj mu mniejszą przerwę na świecy
FSO Polonez to jest to :D
"Ja jestem chłop z Mazur,
I tak wołajcie na mnie - chłop z Mazur."
http://www.youtube.com/watch?v=OGXvxtiMOew :D
Avatar użytkownika
Marek.K.
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu
 
Posty: 8442
Dołączył(a): 13 lut 2009, o 17:36
Lokalizacja: Winda, NKE
Pochwały: 15
Pojazdy: Pare Komarów :D

Postprzez SEBASTIAN12345 » 16 mar 2010, o 21:26

tylko dlaczego mi ścina kliny :hmm:
zmniejszyłem iskrę do 0,6mm i nadal gaśnie jak dodaję gazu
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez Cappy » 18 mar 2010, o 18:39

Płytka się wytrawia wydrukowałem przekalkowałem poprawiłem pisakiem wodoodpornym i teraz się trawi
Avatar użytkownika
Cappy
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu
 
Posty: 557
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 16:47
Lokalizacja: Warszawa
Pojazdy: Romet POLO,50-T-1, Komar 2350

Postprzez SEBASTIAN12345 » 20 mar 2010, o 14:50

W końcu działa zapłon na amen :D :D
Źle był podłączony :oops:
Koniec z gasnącym silnikiem i światłami oraz zcinającymi klinami :P
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez stihler » 20 mar 2010, o 19:49

A co źle miałeś podłączone?? Pytam z ciekawości. Dzięki temu może inni będą mogli na to zwrócić uwagę w swoich zapłonach :wink:
Obrazek
Avatar użytkownika
stihler
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 maja 2009, o 17:38

Postprzez SEBASTIAN12345 » 20 mar 2010, o 21:47

miałem odwrotnie podłączone kable do cewki n/n i przerywacza oraz kabel masowy podłączony do cewek świetlnych przez co ogar nie reagował na gaz na światłach ,ale teraz już wszystko gra :D
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez Black Rider » 20 mar 2010, o 22:48

No i wkońcu jest git :)
Obrazek
Naprawiam sprzęty RTV itp
Avatar użytkownika
Black Rider
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2728
Dołączył(a): 16 sie 2007, o 13:14
Lokalizacja: łask

Postprzez SEBASTIAN12345 » 21 mar 2010, o 16:49

takie małe mam pytanie :D odnośnie silnika : co daje podwyższenie okna wydechowego :)
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez Black Rider » 21 mar 2010, o 17:08

Nie ten dział kolego
Obrazek
Naprawiam sprzęty RTV itp
Avatar użytkownika
Black Rider
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2728
Dołączył(a): 16 sie 2007, o 13:14
Lokalizacja: łask

Postprzez SEBASTIAN12345 » 28 mar 2010, o 23:10

A czy po tym module to trzeba opóźnić lub przyśpieszyć zapłon ?
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez Konrad » 29 mar 2010, o 10:40

Moment zapłonu ma być taki jak w oryginale.
Avatar użytkownika
Konrad
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 7324
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 14:42
Lokalizacja: Lędziny
Pochwały: 3

Postprzez SEBASTIAN12345 » 29 mar 2010, o 12:02

tylko mi nie spala do końca mieszanki, reszta wylatuje kolanem i rurą
0gar 205 sprzedam
Ładuj na GG: 2453139
To nic nie kosztuje
http://zalukaj.pl/polecony,92223/
Avatar użytkownika
SEBASTIAN12345
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 86
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 00:12
Lokalizacja: Łysomice
Pojazdy: Aprilia AF1

Postprzez stihler » 29 mar 2010, o 16:42

Ja tak mam cały czas choć jest i tak mocny.
Chyba, że mógłby być silniejszy?? Gdyby nie wyrzucał?
Obrazek
Avatar użytkownika
stihler
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 maja 2009, o 17:38

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tutoriale

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości