[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Jeśli masz problem z samochodem i nie wiesz jak go rozwiązać, napisz a na pewno ktoś Ci pomoże.
Regulamin działu
Przed założeniem nowego tematu upewnij się, że jego tytuł zawiera markę i model pojazdu jakiego dotyczy problem, najlepiej podane w nawiasie kwadratowym czyli [marka model] precyzyjny typ usterki. Ułatwi to korzystanie z wyszukiwarki.

Tematy, które nie będą spełniały podanych zasad zostaną usunięte.


    Przykłady: [Komar 2351] regulacja zapłonu
    Komar 2351 regulacja zapłonu
    Regulacja zapłonu Komar 2351

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez olo537 » 11 paź 2016, o 17:53

Witam. Potrzebuje pomocy ponieważ nie wiem co zrobić :oops: . Został zgubiony kluczyk (oczywiście nie przeze mnie) do mojego Fiata Bravo I JTD 105km 2000r. I co teraz zrobić ? Jak dostać się do samochodu? Raczej nie dorobią mi kluczyka bo drugiego nie mam, a poza tym zapewne Fiat posiada immobiliser? Co robić ? :shock:
Avatar użytkownika
olo537
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 893
Dołączył(a): 26 cze 2009, o 19:41
Lokalizacja: STARACHOWICE
Pochwały: 1
Pojazdy: 2x Jawa 50 Mustang ,Komar 2350 , Kingaway Allegro, Romet Chart 210, MBK , MZ ETZ 150

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez Pani Kontekstowa » 11 paź 2016, o 17:53

Pani Kontekstowa
 

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez igrek97 » 12 paź 2016, o 21:04

wymienić wkład stacyjki i zakodować nowy klucz?
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
...przynajmniej się staram :F

Bez młota, to ch*j nie robota! :F
bedziesz sluchał @ igrek97, to zobaczysz jak skonczysz

Gdybym potrafił, cofnąłbym się w czasie
dzisiaj samotnie wódką rozżalenie gaszę
znałem Twoją wartość, nie wiedziałem, że Cię stracę
słyszysz mnie? To spowiedź, zdrowie Wasze.
Avatar użytkownika
igrek97
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 3288
Dołączył(a): 22 paź 2010, o 18:59
Pochwały: 24
Pojazdy: koza Balbina, 2x WSK M06B3, Skyteam skymini

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez Tomciosz » 13 paź 2016, o 17:45

Kod do immobilizera wpisuje się kombinacją naciśnięć pedałów sprzęgła i gazu bodajże. Jednakże potrzeba mieć kluczyk, do przekręcenia stacyjki. :mrgreen:

Wiem, że można też zakupić komputer bez immo(ale nadal pozostaje problem stacyjki).
Jeżeli pomogłem, kliknij POMÓGŁ.

Romet Ogar 200 '89
ZZR Komar 2350-2351 ok 1974-75 [*]
"Ogary poszły w las..." S.Żeromski
"Gites było to słowo magiczne, słowo oznaczające
robotę tak dokładną i precyzyjną, że żadna maszyna ani przyrząd nie były w
stanie wykazać stopnia jej doskonałości." Baza sokołowska. Marek Hłasko

Każdy komar ma coś z kawasaki ZZR :P
Avatar użytkownika
Tomciosz
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 4735
Dołączył(a): 20 kwi 2007, o 13:14
Lokalizacja: Biała Wielka i Sosnowiec
Pochwały: 68
Pojazdy: Ogar 200 CC700

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez czarek85 » 15 paź 2016, o 12:35

Zakupić nową stacyjkę.
czarek85
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 paź 2016, o 12:25
Pojazdy: HONDA CBR F4I SPORT

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez Angler » 16 paź 2016, o 07:21

Idzie dorobić kluczyk pod stacyjkę lub wkładkę zamka. W Escorcie miałem tak wyrobiony kluczyk, że musiałem właśnie ze stacyjki dorabiać. Trochę kombinowania i udało sie ja wydobyć bez niszczenia czegokolwiek.
Obrazek
Avatar użytkownika
Angler
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu
 
Posty: 2133
Dołączył(a): 12 sie 2007, o 20:33
Lokalizacja: Rawicz
Pochwały: 9
Pojazdy: MZ "Ninja" ETZ 150 12KM, S(z)koda Fabia 1,4MPI 68KM

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez olo537 » 16 paź 2016, o 16:32

Okej tylko jak otworzyć auto, żeby wymontować wkładkę lub stacyjkę w celu dorobienia ? Macie jakieś sprawdzone sposoby ? Orientujecie się jaka cena zakodowania takiego kluczyka ? Z tego co pamiętam to razem z dokumentami do auta dostałem jakąś kartę FIAT z kodem, nie wiem czy to w czymś może pomóc.
Avatar użytkownika
olo537
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 893
Dołączył(a): 26 cze 2009, o 19:41
Lokalizacja: STARACHOWICE
Pochwały: 1
Pojazdy: 2x Jawa 50 Mustang ,Komar 2350 , Kingaway Allegro, Romet Chart 210, MBK , MZ ETZ 150

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez Tomciosz » 16 paź 2016, o 20:36

Ten kod właśnie wprowadza się odpowiednim wciskaniem sprzęgła i gazu, bodajże są to 4 cyfry.

Co do otwarcia, to chyba mało kto będzie w stanie się wypowiedzieć :F
Jeżeli pomogłem, kliknij POMÓGŁ.

Romet Ogar 200 '89
ZZR Komar 2350-2351 ok 1974-75 [*]
"Ogary poszły w las..." S.Żeromski
"Gites było to słowo magiczne, słowo oznaczające
robotę tak dokładną i precyzyjną, że żadna maszyna ani przyrząd nie były w
stanie wykazać stopnia jej doskonałości." Baza sokołowska. Marek Hłasko

Każdy komar ma coś z kawasaki ZZR :P
Avatar użytkownika
Tomciosz
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 4735
Dołączył(a): 20 kwi 2007, o 13:14
Lokalizacja: Biała Wielka i Sosnowiec
Pochwały: 68
Pojazdy: Ogar 200 CC700

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez Tomek » 16 paź 2016, o 22:08

Najtańsza szyba. Tylko tak, żebyś był w stanie odblokować drzwi.
Avatar użytkownika
Tomek
#mod
#mod
 
Posty: 8427
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 20:08
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 73
Pojazdy: Oldspace, CZy, Pług

[Fiat Bravo] Zgubiony kluczyk

Postprzez igrek97 » 17 paź 2016, o 22:49

ewentualnie gdzieś spodem przez przerdzewiałą dziurę w podłodze :mrgreen:
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
...przynajmniej się staram :F

Bez młota, to ch*j nie robota! :F
bedziesz sluchał @ igrek97, to zobaczysz jak skonczysz

Gdybym potrafił, cofnąłbym się w czasie
dzisiaj samotnie wódką rozżalenie gaszę
znałem Twoją wartość, nie wiedziałem, że Cię stracę
słyszysz mnie? To spowiedź, zdrowie Wasze.
Avatar użytkownika
igrek97
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 3288
Dołączył(a): 22 paź 2010, o 18:59
Pochwały: 24
Pojazdy: koza Balbina, 2x WSK M06B3, Skyteam skymini


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości