Modyfikacje silnika w Ursusie C-330

Dział opisujący drobne przeróbki, Wasze patenty, usprawniające technicznie lub wizualnie dwuślady.

Postprzez gołąb » 8 lis 2008, o 18:47

a macie moze zdejcie 60-tki z przedni napedem jestem bardzo ciekawy jak to wyglada
Avatar użytkownika
gołąb
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 281
Dołączył(a): 28 mar 2007, o 10:43
Lokalizacja: Śliwica/e

Postprzez Pani Kontekstowa » 8 lis 2008, o 18:47

Pani Kontekstowa
 

Postprzez rolnik1234 » 8 lis 2008, o 21:06

Proszę bardzo skan gazety. Trochę skomplikowanie zrobione bo gazeta dużego formatu ale mam nadzieje ze się połapiecie :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d0b1a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... eb23c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 14a8f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b7c60.html
60tka się bardzo ładnie prezentuje wygląda jak zupełnie inny ciągnik :wink:
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez Łukasz » 8 lis 2008, o 21:51

fajny artykuł ciekawe czy w 30 wystarczy tylko odkręcić blachę i zamontować koło zebate

2 kartki nie pokazuje
Avatar użytkownika
Łukasz
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 260
Dołączył(a): 18 kwi 2008, o 07:45
Lokalizacja: Lubelskie
Pochwały: 1

Postprzez rolnik1234 » 8 lis 2008, o 22:24

2 kartki nie pokazuje

U mnie wszystkie strony działają :?
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez endek » 9 lis 2008, o 11:23

ja widzilem przeróbke na innej 360tce tyle tylko stańcie na głowach i znajdzcie przedni most :mrgreen: (bo ja nie moge ,a jak cos znajdzie to o cenie szkoda gadac)

z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Avatar użytkownika
endek
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 8963
Dołączył(a): 4 kwi 2007, o 12:42
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Pochwały: 1

Postprzez Łukasz » 9 lis 2008, o 18:58

w 30stce można roztoczyć blok (w tym miejscu gdzie tuleje sie wbija) o jakieś 5-6 mm, na zamówienie większe tuleje cieńsze o jakieś 1mm od oryginalnych
dało by to może z 2KM+planowanie głowicy czyli ze 3 KM
Avatar użytkownika
Łukasz
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 260
Dołączył(a): 18 kwi 2008, o 07:45
Lokalizacja: Lubelskie
Pochwały: 1

Postprzez rolnik1234 » 9 lis 2008, o 19:01

Łukasz napisał(a):dało by to może z 2KM+planowanie głowicy czyli ze 3 KM

Nawet tej mocy nie odczujesz a zapłacisz za to może z tysiąc złoty :yes:
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez Łukasz » 9 lis 2008, o 19:08

Nawet tej mocy nie odczujesz a zapłacisz za to może z tysiąc złoty :yes:

przy takim silniku 33KM można dać mniejsze koło zębate na 6 biegu i ci prędkość wzrośnie
Avatar użytkownika
Łukasz
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 260
Dołączył(a): 18 kwi 2008, o 07:45
Lokalizacja: Lubelskie
Pochwały: 1

Postprzez endek » 9 lis 2008, o 19:17

Łukasz napisał(a):w 30stce można roztoczyć blok (w tym miejscu gdzie tuleje sie wbija) o jakieś 5-6 mm, na zamówienie większe tuleje cieńsze o jakieś 1mm od oryginalnych
dało by to może z 2KM+planowanie głowicy czyli ze 3 KM

tego typu rozwiązanie mozna stosowac w przypadku głebokich wzerów w bloku (w miejscach uszczelniaczy tuleji) :] bo są tuleje mokre

z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Avatar użytkownika
endek
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 8963
Dołączył(a): 4 kwi 2007, o 12:42
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Pochwały: 1

Postprzez rolnik1234 » 9 lis 2008, o 21:21

przy takim silniku 33KM można dać mniejsze koło zębate na 6 biegu i ci prędkość wzrośnie

A czy w ciągniku chodzi o prędkość czy może o siłę uciągu :hmm: :/
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez Alonzo » 9 lis 2008, o 21:49

patrząc na nowe ciagniki sam nie wiem, jak pruja 80km/h :D
Alonzo
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu
 
Posty: 5550
Dołączył(a): 20 mar 2007, o 18:04
Lokalizacja: Dobroń

Postprzez rolnik1234 » 9 lis 2008, o 22:00

No chyba trochę przesadziłeś z tym 80 km/h :shock: 50 km/h to już jest pewien max. A i tak może jechać tylko 30 km/h :? Po za tym jak już ma odpowiednią moc to niech trochę prędkości też ma. Bo co innego jakby mu brakowało siły a osiągał by duże prędkości. :yes:
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez Alonzo » 9 lis 2008, o 22:08

no z tego co słyszałem te lamborgini jezdza po 80 :P
Alonzo
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu
 
Posty: 5550
Dołączył(a): 20 mar 2007, o 18:04
Lokalizacja: Dobroń

Postprzez rolnik1234 » 9 lis 2008, o 22:14

Z tego co widzę oglądając ofertę Lamborghini to max to 50 km/h. I raczej wątpię aby jakiś ciągnik wchodzący na polski rynek przekraczał tą prędkość. Nie mówię że w innych krajach nie stosują takich przełożeń żeby tyle jechał. Po prostu tego nie jestem pewien. Wiem że w Polsce takiego nie kupisz :yes:
rolnik1234
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2234
Dołączył(a): 12 kwi 2007, o 16:37

Postprzez Łukasz » 9 lis 2008, o 22:22

Kryniu napisał(a):A czy w ciągniku chodzi o prędkość czy może o siłę uciągu :hmm: :/

bo przy standardowych 30KM gdy dasz mniejsze koło zębate to bedzie sie dusił
a przy tych 33KM można dać z 5z mniej i bedzie tak samo jak przy 30KM na oryginalnym kole zębatym
Avatar użytkownika
Łukasz
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 260
Dołączył(a): 18 kwi 2008, o 07:45
Lokalizacja: Lubelskie
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości