[all]Immobilizer

Dział opisujący drobne przeróbki, Wasze patenty, usprawniające technicznie lub wizualnie dwuślady.

[all]Immobilizer

Postprzez magneto » 28 gru 2011, o 17:53

Witam
Ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie jak najprosciej obejść to ustrojstwo,ma ktoś jakiś patent (moze byc PW jak cos )
Druga rzecz przykładowy najprostszy układ immo składa się ze sterownika silnika,modułu immo, oraz kluczka ,pytanie czy jesli zamontuje sie moduł immo od innego auta takiej samej marki ,który oznaczenia ma te same bedzie wspołpracować ? Czy w tym przypadku bedzie nalezało wymienić komplet czyli wraz z kompem silnik oraz kluczykiem,czy wystarczy wyczyszczony kluczyk?? :>
Obrazek
Avatar użytkownika
magneto
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1061
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 12:52
Lokalizacja: Wola
Pochwały: 2

[all]Immobilizer

Postprzez Pani Kontekstowa » 28 gru 2011, o 17:53

Pani Kontekstowa
 

[all]Immobilizer

Postprzez zaq1 » 28 gru 2011, o 21:28

Po samej wymianie modulu immobilizera na 99% nie odpalisz auta. W najlepszym wypadku powinno wystarczyc przeprogramowanie komputera.
Jesli jestem w bledzie to mnie uswiadomcie :P
zaq1
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 247
Dołączył(a): 8 sie 2011, o 14:03
Pochwały: 2
Pojazdy: komarzyca 125 i cbr f2 stunt

[all]Immobilizer

Postprzez magneto » 28 gru 2011, o 22:28

Tez tak mnie sie wydaje ze musi byc komplet, :?
Obrazek
Avatar użytkownika
magneto
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1061
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 12:52
Lokalizacja: Wola
Pochwały: 2

[all]Immobilizer

Postprzez 600rr » 5 sty 2012, o 01:16

magneto napisał(a): Czy w tym przypadku bedzie nalezało wymienić komplet czyli wraz z kompem silnik oraz kluczykiem,czy wystarczy wyczyszczony kluczyk??


Wystarczy przekodować kluczyk ;)
Avatar użytkownika
600rr
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 829
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:41
Lokalizacja: SBE - Czeladź
Pochwały: 1
Pojazdy: KTM SMC 690 LC4 SUPERMOTO '11, SUZUKI GS500E '96, PEUGEOT SV 80 '98 , SEAT IBIZA 1,9 TDI '01

[all]Immobilizer

Postprzez magneto » 5 sty 2012, o 10:52

600rr napisał(a):Wystarczy przekodować kluczyk

W warunkach domowych niestety bez odpowiedniego oprzyrzadowania samemu ciezko bedzie zrobic (koszt chyba 80-120zł zaleznie od firmy) :D
Obrazek
Avatar użytkownika
magneto
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1061
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 12:52
Lokalizacja: Wola
Pochwały: 2

[all]Immobilizer

Postprzez 600rr » 8 sty 2012, o 23:39

magneto napisał(a): (koszt chyba 80-120zł zaleznie od firmy)


Dokładnie ;) W salonie Volkswagena 80 zł ;)
Avatar użytkownika
600rr
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 829
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:41
Lokalizacja: SBE - Czeladź
Pochwały: 1
Pojazdy: KTM SMC 690 LC4 SUPERMOTO '11, SUZUKI GS500E '96, PEUGEOT SV 80 '98 , SEAT IBIZA 1,9 TDI '01

[all]Immobilizer

Postprzez magneto » 9 sty 2012, o 00:48

I to nazywa sie zarobiek ,za 10min roboty :mrgreen:
Obrazek
Avatar użytkownika
magneto
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1061
Dołączył(a): 20 mar 2008, o 12:52
Lokalizacja: Wola
Pochwały: 2


Powrót do Modyfikacje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości