Przepisy !!
Posty: 38
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
no ale musisz byc tez jaki trunek do popicia (np wino wytrawne albo cóś 0
z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
-
endek - MotoManiak
- Posty: 8963
- Dołączył(a): 4 kwi 2007, o 12:42
- Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
- Pochwały: 1
ee no widzę sami kucharze na motomaniacy Super! Myślałem że tylko przychodzicie do domu i " mamusiu zrób mi kromeczkę i herbatkę bo jestem głodny " A tu proszę sami znawcy kuchni :):)
-
Konik - MotoManiak
- Posty: 5415
- Dołączył(a): 9 kwi 2007, o 08:34
- Pojazdy: Jawa 50, WSK 125 M06-Z, Octavia RS, Honda Civic VI 5D MB2 97'
Jak wrócą z garażu to mamusie do nich mówią ugotuj obiad proszę chcę dzisiaj pomidorową iz ziemniaki obojętnie jakie.
[ Dodano: 03 Maj 2008, 23:35 ]
A tak wogule podziw dla was ja tylko wodę na herbatę gotuję i nic więcej raczej zajmuję się konsumcją.
[ Dodano: 03 Maj 2008, 23:35 ]
A tak wogule podziw dla was ja tylko wodę na herbatę gotuję i nic więcej raczej zajmuję się konsumcją.
-
Tomek12 - MotoManiak
- Posty: 793
- Dołączył(a): 5 sty 2008, o 13:05
- Lokalizacja: Rydzyna/Leszno
- Pojazdy: Honda Accord VII, Seat Ibiza II FL, Simson SR50
-
Angler - Zwycięzca konkursu
- Posty: 2224
- Dołączył(a): 12 sie 2007, o 20:33
- Lokalizacja: Rawicz
- Pochwały: 9
- Pojazdy: Yamaha XS 400 27 KM, Opel Meriva 1,7CDTI 100kuni, Keeway Cruiser 18 koników i Peżo ludix mocy b/d.
O moj fach mialem isc do technikum gastronomicznego
A tez se cos zapodam
Na poczatek cos prostego i srodziemnomorskiego wprost z kariny gdzie Vespy smigaja
Pizza a'la maras52
Potrzeba tak
Ciasto:
2 szklanki maki
3 dag drozdzy
3 - 4 lyzki oleju
woda
sol, cukier (szczypta)
Dodatki :
Salami z pieprzem
Pieczarki
Ser zolty 0.5kg
Cebula
Bazylia
Papryka konserwowa
Ogorki konserwowe
Pieprz
Sos:
Ziola prowansalskie
Przecier pomidorowy Pudliszki ! (najlepszy do tego zadania)
I tak zarabiamy ciacho drozdzowe odlewajac pol szklanki letniej przegotowanej wody do szklanki kruszymy do tego drozdze i mieszamy. Make przesiewamy w misce wraz z sola i cukrem robimy na srodku dolek do kotrego wlewamy drozdze a potem olej. Wyrabiamy do takiej konsystencji aby ciasto odklejalo sie od scianek miski (dodajac ody i maki wmiare potrzeby). Czekamy az wyrosnie po czym jeszcze raz wyrabiamy i odstawiamy do cieplego miejsca pod sciereczke.
W miedzy czasie keidy ciacho rosnie mozna pokroic cebule,ogorki,papryke,pieczarki,salami. Jedni przesmazaja pieczarki wraz z cebula lecz wg mnie "surowe" sa lepsze.
Sos:
Przecier pomidorowy ok 2 lyzki wywalamy do szklanki i wsypujemy ok lyzki ziol prowansalskich nastepnie mieszamy do dokladneo rozprowadzenia.
Dobra ciacho nam z miski sie ewakuluje wiec szykujemy blache (zawsze robie w prostakatnej wieksza wychodzi ). Blache smarujemy margaryna i posypujemy maka. Po czym wywalamy ciasto na nia. Rozgniatamy ciasto na calej powierzchni i czekamy az podrosnie. Podroslo ? Jak tak to jedziemy dalej wywalamy sos na cisto i rozmazujemy najlepiej pedzelkiem po powierzchni zostawiajac ok 1.5cm z kazdej strony uzyskamy w ten sposob wyrosniete brzegi Dalej wywlamy 1/3 sera na spod na to cebule ogorki,papryke i 1/2 pieczarek zasypujemy to kolejna warstwa sera (3/4 tego co zostalo) na ser dajemy reszte pieczarek i salami zasypujac serem. Na wierzch posypujemy Bazylia i pieprzem...
W miedzy czasie kiedy to robimy ustawiamy piec na 180st (120st dla termoobiegu) niech sie nagrzewa.
Piec ok 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Jesli nie macie noza do pizzy polecam kroic radelkiem (takie cos do krojenia cista okragle i faliste) gdyz noz lubi sciagac dodatki
Smacznego
Zeby nie bylo przepis sam wymyslilem jakies 6 lat temu z pomoca mamy jedynie przy doborze ciasta
A tez se cos zapodam
Na poczatek cos prostego i srodziemnomorskiego wprost z kariny gdzie Vespy smigaja
Pizza a'la maras52
Potrzeba tak
Ciasto:
2 szklanki maki
3 dag drozdzy
3 - 4 lyzki oleju
woda
sol, cukier (szczypta)
Dodatki :
Salami z pieprzem
Pieczarki
Ser zolty 0.5kg
Cebula
Bazylia
Papryka konserwowa
Ogorki konserwowe
Pieprz
Sos:
Ziola prowansalskie
Przecier pomidorowy Pudliszki ! (najlepszy do tego zadania)
I tak zarabiamy ciacho drozdzowe odlewajac pol szklanki letniej przegotowanej wody do szklanki kruszymy do tego drozdze i mieszamy. Make przesiewamy w misce wraz z sola i cukrem robimy na srodku dolek do kotrego wlewamy drozdze a potem olej. Wyrabiamy do takiej konsystencji aby ciasto odklejalo sie od scianek miski (dodajac ody i maki wmiare potrzeby). Czekamy az wyrosnie po czym jeszcze raz wyrabiamy i odstawiamy do cieplego miejsca pod sciereczke.
W miedzy czasie keidy ciacho rosnie mozna pokroic cebule,ogorki,papryke,pieczarki,salami. Jedni przesmazaja pieczarki wraz z cebula lecz wg mnie "surowe" sa lepsze.
Sos:
Przecier pomidorowy ok 2 lyzki wywalamy do szklanki i wsypujemy ok lyzki ziol prowansalskich nastepnie mieszamy do dokladneo rozprowadzenia.
Dobra ciacho nam z miski sie ewakuluje wiec szykujemy blache (zawsze robie w prostakatnej wieksza wychodzi ). Blache smarujemy margaryna i posypujemy maka. Po czym wywalamy ciasto na nia. Rozgniatamy ciasto na calej powierzchni i czekamy az podrosnie. Podroslo ? Jak tak to jedziemy dalej wywalamy sos na cisto i rozmazujemy najlepiej pedzelkiem po powierzchni zostawiajac ok 1.5cm z kazdej strony uzyskamy w ten sposob wyrosniete brzegi Dalej wywlamy 1/3 sera na spod na to cebule ogorki,papryke i 1/2 pieczarek zasypujemy to kolejna warstwa sera (3/4 tego co zostalo) na ser dajemy reszte pieczarek i salami zasypujac serem. Na wierzch posypujemy Bazylia i pieprzem...
W miedzy czasie kiedy to robimy ustawiamy piec na 180st (120st dla termoobiegu) niech sie nagrzewa.
Piec ok 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Jesli nie macie noza do pizzy polecam kroic radelkiem (takie cos do krojenia cista okragle i faliste) gdyz noz lubi sciagac dodatki
Smacznego
Zeby nie bylo przepis sam wymyslilem jakies 6 lat temu z pomoca mamy jedynie przy doborze ciasta
Zdravim =MRS=
Pro-Mastah Weteran
Elektronika, elektryka, mechanika pojazdowa i użytkowa.
Pro-Mastah Weteran
Elektronika, elektryka, mechanika pojazdowa i użytkowa.
-
Marek - *supporting
- Posty: 2179
- Dołączył(a): 5 paź 2007, o 00:32
- Lokalizacja: Oberschlesien - Ratibor
- Pojazdy: In Comming >> MT SM XX
Przepis na czekolade:
Składniki:
-masło
-kakao
-mleko
-mleko w proszku
Narzędzia:
-mikrofalówka
-łyżka
-kubek/szklanka
-ręce
Dodać do siebie kakao, masło i mleko aby tworzyły niezbyt gęstą i niezbyt rzadką konsystencję. Podgrzać LEKKO w mikrofali, wystudzić aby było zimne. Dodać mleko w proszku aby wyszła gęsta konsystencja i tak długo mieszać aby się wszystko połączyło.
Zjeść. Ja najbardziej preferuję z herbatnikami ,,Jutrzenki".
Składniki:
-masło
-kakao
-mleko
-mleko w proszku
Narzędzia:
-mikrofalówka
-łyżka
-kubek/szklanka
-ręce
Dodać do siebie kakao, masło i mleko aby tworzyły niezbyt gęstą i niezbyt rzadką konsystencję. Podgrzać LEKKO w mikrofali, wystudzić aby było zimne. Dodać mleko w proszku aby wyszła gęsta konsystencja i tak długo mieszać aby się wszystko połączyło.
Zjeść. Ja najbardziej preferuję z herbatnikami ,,Jutrzenki".
- Żuber
- MotoManiak
- Posty: 96
- Dołączył(a): 9 lut 2008, o 20:44
Posty: 38
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 228 gości