Marcek napisał(a):Tak jak pisałem - tylko klatka z rur, głównie chodzi o ochronę przed spadającymi gałęziami (na razie głównym jego przeznaczeniem będzie zwożenie/ściąganie drewna).
Do tego może być jakiś blaszany daszek i będzie gitara
Marcek napisał(a):Tak jak pisałem - tylko klatka z rur, głównie chodzi o ochronę przed spadającymi gałęziami (na razie głównym jego przeznaczeniem będzie zwożenie/ściąganie drewna).

Mr.Rezystor napisał(a):i moment obrotowy znacznie wyższy niż w C-330. Być może ma wartość momentu obrotowego C-360.

Mr.Rezystor napisał(a):Możesz sobie zniszczyć most.

no w pobliskiej wiosce koles mam uaza przerobionego do of roadu i tam ma mostu od zuka, silnik chyba 120 koni, i nawet w miare wytrzymuja tylko nieraz pekaja poloski. wogole startuje nim w roznych rajdach i wygrywaPoza tym podzespoły z Żuka też są dość mocne, sąsiad babci miał taki samochód, nie raz traktował go gorzej, niż ciągnik, a on i tak jeździł i to całkiem nieźle
Bardziej w tyłek dostał silnik, mimo zakopania kół i tak go nie zdusiło.

Kryniu napisał(a):A silnik widać mocny ze go nie zadusiło

Marcek napisał(a):Mr.Rezystor napisał:
i moment obrotowy znacznie wyższy niż w C-330. Być może ma wartość momentu obrotowego C-360.
Moment obrotowy silnika czy moment na kole bo w ciągniku liczy się moment na kole który zależy od przełożenia.Ciągnik rolniczy to jeden wielki reduktor. W 30tce moment na kole jest na pierwszym biegu 266 razy większy niż moment silnika.
A ciągniki rolnicze fachowo dzieli się pod względem siły uciągu

Kryniu napisał(a):O było by fajnie chętnie zobaczę tego ciapka w akcji

gołąb napisał(a):no w pobliskiej wiosce koles mam uaza przerobionego do of roadu i tam ma mostu od zuka, silnik chyba 120 koni, i nawet w miare wytrzymuja tylko nieraz pekaja poloski. wogole startuje nim w roznych rajdach i wygrywa

Powrót do Nasze pojazdy, o nas
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości