witam chodzi mi jak najłatwiej podnieść moc bez turbo .
najbardziej interesuje mnie przyspieszenie .
tunning opel kadett 1,4
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tunning opel kadett 1,4
eeeeeeeeeee nie mam pomysłu
- 1slad
- MotoManiak
To zamiana silnika.Weź najlepiej 2.0 16V gsi to ok. 150 KM +chip tuning to nawte ok 170 KM a corrado z takim silnikiem luzem ciągnie grubo ponad 210 km/h więc kadeta buda się rozleci :F
-
Olkowski14 - MotoManiak
jest jeszcze alternatywa
myślę że obróbka głowycy/stoczenie w celu zwiększenia kompresji ale nie za dużo bo wał szybko padnie, i moc się nieznacznie poprawi.
jeśli to jest diesel, to gazbox czy jakoś tak, na allegro np są, do diesla to daje w miare dużo.
jeśli na gaźniku jest (bo chyba i takie były) to można spróbować regulacji w celu zwiększenia mocy
myślę że obróbka głowycy/stoczenie w celu zwiększenia kompresji ale nie za dużo bo wał szybko padnie, i moc się nieznacznie poprawi.
jeśli to jest diesel, to gazbox czy jakoś tak, na allegro np są, do diesla to daje w miare dużo.
jeśli na gaźniku jest (bo chyba i takie były) to można spróbować regulacji w celu zwiększenia mocy
-
Romecik2t - #mod
- Pochwały: 45
nalep nakleję na maskę super sport to ci doda 15 KM :F
a na serio to nie wiem czy filtr ci dożo da.
a na serio to nie wiem czy filtr ci dożo da.
For those about to rock, we salute you!
-
adrian - MotoManiak
- Pochwały: 31
- Pojazdy: Audi A7
1.4 były tylko "s" i "i" a nie "E"
E to jest 1.8l
zmieniając filtr powietrza nie nastawiaj się na moc, tylko na dźwięk, bo w silnikach o takiej mocy tego się nie odczuwa, co innego jakieś większe pojemności wysilone, wtedy filtr sportowy coś daje.poza tym pisałem, że chyba najtańszym i najlepszym rozwiązaniem jest zmiana kompresji w cylindrach.
jeśli to benzyniak to można spróbować tych niby "czipów" z allegro jeśli pasują do twojego wozu.Ponoć niektórym coś daje, a drogie nie jest.
E to jest 1.8l
zmieniając filtr powietrza nie nastawiaj się na moc, tylko na dźwięk, bo w silnikach o takiej mocy tego się nie odczuwa, co innego jakieś większe pojemności wysilone, wtedy filtr sportowy coś daje.poza tym pisałem, że chyba najtańszym i najlepszym rozwiązaniem jest zmiana kompresji w cylindrach.
jeśli to benzyniak to można spróbować tych niby "czipów" z allegro jeśli pasują do twojego wozu.Ponoć niektórym coś daje, a drogie nie jest.
-
Romecik2t - #mod
- Pochwały: 45
1slad napisał(a):bardzo śmieszne ja próbuje się coś dowiedzieć ale widzie ze tu sami debile
Nie obrażaj mnie dałem Ci najrozsądniejszą radę mocy Ci by przybyło że hohoho
-
kamilq19 - MotoManiak
- Pochwały: 2
Powiedz może ile chciałbyś na to przeznaczyć? Bo jak 100-200 zł to chyba szkoda zachodu.
....::::KOMAR RIDER::::....
-
Komar Rider - @admin
- Pochwały: 1
biorąc pod uwagę rocznik auta i jego wartość nie ma się co nawet w to bawić. jeżeli chodzi o toczenie głowicy... matko jedyna, przecież koszta tego w takim kadeciaku jeżeli nie ma sie swojej magnesówki ani większego pojęcia żeby to samemu poskładać przekraczają wartość. Tak szczerze to przy tych rocznikach polecałbym zadbanie o jak najlepszy stan techniczny albo wymianę na coś innego. No niestety ale 1.4 w takiej budzie nigdy specjalnymi rakietami nie były i nie będą, jeżeli nie zmieniasz silnika na większy (a w sumie w oplach tamtych lat musiałbyś albo brać jakiegoś mało wysilonego jak np 1.6 i tylko 75 koni albo jakiś dość wysilony ale ich było mało i ceny wysokie jak np te z GSi)
nie pieprzcie o chiptuningu bo jeżeli nawet miał by wtrysk to i tak w benzyniaku na jednopunktowym wtrysku mija się to z jakimkolwiek sensem i nawet nie ma jak go przeprowadzić. Poza tym niby mapy czego chcielibyście zmieniać? zapłonu? po cholere?
tak samo nie pieprzcie o filtrach, jeżeli chodzi o stożek to przynosi on wymierne korzyści ale w połączeniu z innymi przeróbkami, sama zmiana dolotu i to jeszcze w aucie gdzie na prawdę nie ma jakiejś finezji technologicznej mija się z jakimkolwiek celem. To co mi przychodzi na myśl to próby dopasowania kolektora wydechowego 4-2-1 (sprawdź czy 1.4Si takich nie mialy) i ew. dopasowanie kolektora wielopunktowego wtrysku (właśnie z 1.4Si czyli ośmiozaworowca z wielopunktem) ale do tego dochodziłaby ci pewnie zmiana zapłonu i całej wiązki, więc interes średnio opłacalny.
aha, i jeżeli odpowiedzi (np moja) ci nie odpowiadają to nie zaglądaj, a nie pluj się. Zresztą poczytaj najpierw http://pl.wikipedia.org/wiki/Debilizm gdyż debilizm to choroba którą trzeba leczyć a stopnia doktora to ty chyba jeszcze nie masz żeby takie rzeczy stwierdzać.
nie pieprzcie o chiptuningu bo jeżeli nawet miał by wtrysk to i tak w benzyniaku na jednopunktowym wtrysku mija się to z jakimkolwiek sensem i nawet nie ma jak go przeprowadzić. Poza tym niby mapy czego chcielibyście zmieniać? zapłonu? po cholere?
tak samo nie pieprzcie o filtrach, jeżeli chodzi o stożek to przynosi on wymierne korzyści ale w połączeniu z innymi przeróbkami, sama zmiana dolotu i to jeszcze w aucie gdzie na prawdę nie ma jakiejś finezji technologicznej mija się z jakimkolwiek celem. To co mi przychodzi na myśl to próby dopasowania kolektora wydechowego 4-2-1 (sprawdź czy 1.4Si takich nie mialy) i ew. dopasowanie kolektora wielopunktowego wtrysku (właśnie z 1.4Si czyli ośmiozaworowca z wielopunktem) ale do tego dochodziłaby ci pewnie zmiana zapłonu i całej wiązki, więc interes średnio opłacalny.
aha, i jeżeli odpowiedzi (np moja) ci nie odpowiadają to nie zaglądaj, a nie pluj się. Zresztą poczytaj najpierw http://pl.wikipedia.org/wiki/Debilizm gdyż debilizm to choroba którą trzeba leczyć a stopnia doktora to ty chyba jeszcze nie masz żeby takie rzeczy stwierdzać.
Piraci drogowi nie są zwyczajnymi idiotami. Oni po prostu chcą się starzeć wolniej niż gdyby stali w miejscu.
uzasadnienie http://pl.wikipedia.org/wiki/Dylatacja_czasu
uzasadnienie http://pl.wikipedia.org/wiki/Dylatacja_czasu
-
Mariusz - Zwycięzca konkursu
• Strona 1 z 2 • 1, 2