-średnica tulei: 41,5mm
-długość suwu: ok 45mm
-rozstaw szpilek: 46mm (wszystkie, w kwadracie)
-średnica zewnętrzna krućca gaźnika: 21mm
-średnica wewnętrzna krućca gaźnika: 16mm
-rozstaw szpilek wydechu: 45mm
-średnica okna wydechowego: 23,4mm
-rozstaw szpilek krućca: 45mm
Na lewym kanale płuczącym jest wybita "2" i to jedyne oznaczenie.
Pojawiały się propozycje:
-jakiś stary Simson
-coś rosyjskiego
-włoski motorower
Blazej188 pyta od czego to część

Ten osobliwy element jest częścią nową. Ma wybite jakieś numery. Na dołączonej do niej karteczce, jest napisane:
Zakład Zespołów Samochodowych
SP zoo Lipsko
tomix000 pyta od czego to rama

Propozycje:
-rosysjski boxer np: Ural
Macej5 pyta co to za pojazd

Linki z informacjami:
- http://motoalbum.pl/pojazd/4066
- viewtopic.php?t=16391&postdays=0&postorder=asc&start=0
Arczi napisał(a):Nie powinno być bezsensownego tematu "GRA-od czego to czesci" tylko powinno sie w nim rozszyfrowywac nieznane czesci
To zdanie zmotywowało mnie do stworzenia ECN czyli Encyklopedii Części Nieznanych, którą redagować będziecie Wy drogie MotoManiaki

Na czym by to miało polegać? A no na dokładnie tym samym co temat z wycenami przedmiotów

Użytkownik, który znalazł jakieś części i pomimo przeszukania albumu wujka Google, nie wie do czego są owe części, będzie mógł w 100% legalnie, bezpiecznie i bez szkód dla środowiska zapytać w tym temacie... no właśnie: Co to jest?
Jan Kowalski napisał(a):Witajcie mężowie bracia!
Otóż! Pomimo dogłębnego i bardzo długiego (bo trwającego aż 15 sekund) przeszukiwania ogromnych czeluści internetu, zalanych spamem i dziećmi N30, szlachetny Wuj Gugyl (ukrywający się pod pseudonimem "Najpopularniejsza Polska Wyszukiwarka Internetowa Google") nie odpowiedział mi na moje pytanie. Zapytałem się go: Drogi Wuju! Czy byłbyś w stanie powiedzieć mi, co znalazłem na strychu mojego pra-pra-pra-pra dziada (zmarłego na gruźlicę)? Znalazłem takie coś:
[img][471:500]http://img522.imageshack.us/img522/6884/roentgenxrayvonkolliker.jpg[/img]
I nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Jeśli możesz użyczyć mi trochę swych danych... Czy pomożesz drogi Wuju?
Wuj Gugyl napisał(a):Nie znaleziono stron zawierających wszystkie podane słowa.
Jan Kowalski napisał(a):No więc drodzy MotoManiacy z rodu trzech wielkich proroków Piotra, Marcina i Konrada pomóżcie! Pomóżcie, być może ten osobliwy przedmiot trafi do swego właściciela! Ale najpierw muszę wiedzieć co to jest.
Po tej jakże treściwej i rzewnej prośbie Komar Rider z ciężkim sercem na ramieniu z kamienia, zamieszcza tą oto prośbę do pierwszego posta. Jan Kowalski poprosił o (tu mi brakuje jakiegoś, słowa chyba na "s") (nazwanie) przedmiotów: tutaj wpisuję to czym jest to coś, bo raczej nie będziemy mieli problemu z powiedzeniem to jest koło, a to opona

Komar Rider napisał(a):Jan Kowalski poprosił o nazwanie przedmiotów:
-koło.
Koło jest szprychowe, ma 17 cm średnicy (dane podane przez użytkownika). [Zdjęcia tego koła]
Wtedy rozpoczynamy debatę. Gdy już wszyscy wyczerpią swoje pomysły i debata ucichnie, staram się zebrać to jakoś w kupę i zapisac przy pomocy sensownych zdań, wrzucając do pierwszego posta. Jeśli odpowiedź na prośbę, zostanie jednogłośnie udzielona (np. to jest koło od MZ) to zamieszczam to w pierwszym poście. Oczywiście pod warunkiem, że dana część będzie wybitna pod względem swojej unikalności, bo jak ktoś wrzuci zdjęcie pordzewiałego Komara i zapyta: Co to jest? to chyba nie będzie takiego serwera, który utrzyma nasze phorum

W przypadku wyceniania przedmiotów, zarówno posty jak i wpisy z pierwszego posta, będą kasowane. Tutaj będzie podobnie, jednak będą kasowane jedynie posty. Pierwszy post, redagowany przeze mnie, będzie zawierał wszystko co napisaliśmy w odpowiedzi, bo bezsensem bedzie dociekanie co jest czym... żeby potem bezpowrotnie to zatracić

Enjoy!