Jak niektórzy wiecie, posiadam etkę 150 ale bez papiera. I wyczaiłem w okolicy ramę z papierami, ale bez przeglądu i OC. Z tego powodu zrodził się pomysł, by tą ramę zakupić, a że dni coraz krótsze, i będę miał więcej czasu na grzebaniny, pomału wszystko przekładać bebechy z mojej etz na tą ramę. Niby nie ma problemu, kupuję i to robię, ale tak, skoro nie ma przeglądu, to pierwsze pytanie, przerejestruję to? Wszak sama rama nie spełnia wymogów ruchu drogowego, i pewnie nie przejdzie przeglądu, a nie mam żadnego znajomego diagnosty... Więc jakie są możliwości na załatwienie tej sprawy? Czy po prostu, kupić tą ramę i nie przejmować się terminem 30 dni na przerejestrowanie? Myślę również o tym, by spisać umowę bez daty, a jak będę miał gotowy motor, to spiknąć się z gościem i dopisać je, ale wolę nie kombinować w ten sposób, mam do niego jakieś 130 km...
Przebijanie numerów itp. wcale nie wchodzi w grę, z góry mówię. Zresztą, i tak chcę cały motor rozebrać i go dopracować, skoro mam tyle czasu...