Terminal w sklepie

Czyli dział, w którym dziedzina tematu nie ma znaczenia.

Terminal w sklepie

Postprzez Piotrasg » 19 maja 2026, o 13:15

Mam sklep i zastanawiam się nad terminalem płatniczym ale internet bywa u mnie niestabilny i mam obawy czy transakcje będą przechodzić. Jakie są wymagania sieciowe dla terminala i co zrobić przy słabym łączu?
Piotrasg
MotoManiak
MotoManiak

Terminal w sklepie

Postprzez Pani Kontekstowa » 19 maja 2026, o 13:15

Pani Kontekstowa

Re: Terminal w sklepie

Postprzez bereniko » 19 maja 2026, o 14:51

Terminal płatniczy potrzebuje minimalnego transferu danych bo sama transakcja to kilkadziesiąt kilobajtów więc prędkość łącza nie jest problemem. Problem jest przy niestabilności bo połączenie musi wytrzymać kilka sekund autoryzacji. Przy kapryśnym internecie najlepsze rozwiązanie to terminal z kartą SIM który działa niezależnie od domowego łącza. Większość terminali ma też tryb offline który autoryzuje transakcje lokalnie do pewnego limitu i wysyła je gdy połączenie wróci. Przy podłączeniu kablem ethernet zamiast wifi masz też bardziej stabilne połączenie niż przez wifi które bywa zawodne. Sprawdź dostępne modele na https://polskabezgotowkowa.pl/ i wybierz wariant z SIM jeśli internet jest problemem. W programie możesz dostać terminal na rok za darmo i moim zdaniem warto jest z tej możliwośći skorzystać.
bereniko
MotoManiak
MotoManiak

Powrót do Off-topic