Jakie wycieraczki do Opla

Czyli dział, w którym dziedzina tematu nie ma znaczenia.

Postprzez jasiek27 » 7 sty 2025, o 12:20

Cześć wszystkim,
Mam Opla Astrę H z 2008 roku i zastanawiam się, jakie wycieraczki najlepiej wybrać. Ostatnio moje zaczęły mocno smużyć, zwłaszcza przy większych opadach, i powoli doprowadza mnie to do szału. Szukam czegoś, co będzie dobrze zbierać wodę, będzie ciche i wytrzyma przynajmniej kilka sezonów. Może ktoś polecić sprawdzoną markę albo model? Zastanawiam się też, czy warto inwestować w wycieraczki z wyższej półki, czy lepiej kupić coś tańszego i wymieniać częściej. Będę wdzięczny za porady!
jasiek27
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Pani Kontekstowa » 7 sty 2025, o 12:20

Pani Kontekstowa

Re: Jakie wycieraczki do Opla

Postprzez czarekm » 7 sty 2025, o 14:53

Mam ten sam model Opla i przerabiałem już kilka rodzajów wycieraczek, więc mogę coś doradzić. Zdecydowanie warto zainwestować w wycieraczki dobrej jakości, bo te tańsze często wytrzymują tylko kilka miesięcy, a w zimie to już w ogóle masakra. U siebie obecnie mam Bosch Aerotwin – trochę droższe, ale świetnie zbierają wodę, nie hałasują i są naprawdę trwałe.

Jeśli chcesz coś przystępnego cenowo, to Valeo też robi przyzwoite wycieraczki. Ważne, żeby dobrać odpowiednią długość i typ mocowania – w Astrze H to bodajże standardowy haczyk.

Jakbyś szukał czegoś sprawdzonego w dobrej cenie, to tutaj masz fajny sklep z dużym wyborem wycieraczek: https://autoswiatla.pl/pl/navigation/wy ... e-155.html. Ceny są okej, a do tego masz dobrze opisane modele i łatwo dobrać coś do swojego auta.
czarekm
MotoManiak
MotoManiak

Re: Jakie wycieraczki do Opla

Postprzez motorro » 18 lut 2025, o 11:40

Ważne są nie tylko wycieraczki ale też zadbane felgi . Samochód od razu lepiej wygląda jak są nowe a żeby zawsze takie były to trzeba je odpowiednio czyścić i zabezpieczać.
motorro
MotoManiak
MotoManiak

Pojazdy: p

Powrót do Off-topic